RWDM heeft verschillende supporterclubs, in totaal zijn dat er 7. Ik ga jullie uitleggen welke deze zijn, wat ze precies doen, waarvoor een supporterclub dient en wat ze organiseren. Kan je zomaar supporter van RWDM worden?

De supporterclubs

BB85

Logo BXL Boys 85

BB85 of Brussels Boys 85 is een supporterclub die al heel lang bestaat. Ze vragen lidgeld dat 10 euro bedraagt, dit zorgt ervoor dat je plaats hebt op de bussen en dat ze alles kunnen organiseren. Hun lokaal is in Molenbeek in café “Le Stade” op wandelafstand van het Edmond Machtensstadion. Alle supporters van BB85 komen voor de match samen in hun lokaal.

Op verplaatsing

Ze organiseren voor bijna elke match op verplaatsing een bus die de suppporters op de bestemming brengt. Als er grotere matchen op verplaatsing zijn, organiseren ze ook een before party in café “Le Stade” en is er iemand aanwezig die plaatjes draait. Soms organiseren ze ook partybussen om hun supporters te vervoeren. Dit zijn bussen waar je in rechtstaat en er muziek speelt. Een bus is niet altijd mogelijk dus soms reizen ze met de trein.

BP05

Logo BP05

BP05 of Ultras BrusselsPower 2005 is de supportersclub die altijd ambiance maakt in het stadion. Ze hebben een specifieke plaats in het Edmond Machtensstadion, sectie A in het l’Ecluse tribune. Hun lokaal is “Nouveau Daring”, ook op wandelafstand van het stadion. Ze organiseren ook bussen bij matchen op verplaatsing. Omdat ze geen officiële lidkaarten hebben, is er voorrang voor actieve leden binnen de supportersclub om met de bussen te reizen.

Tifo’s

Zij maken ook verschillende tifo’s voor RWDM en gebruiken die op grote matchen. Je moet weten dat daar veel werk in kruipt en dat ze gedurende de week naar het stadion komen om dit in orde te krijgen, en soms blijven ze tot heel laat.

Enkele tifo’s die ze gemaakt hebben:

Tifo 1
Tifo 2
Tifo 3
Tifo 4
Tifo 5

BXL Boys on Tour

Logo BXL boys on Tour

Dit supportersclub organiseert ook bussen voor hun uitmatchen. Ze vragen ook lidgeld dat 10 euro bedraagt en dit geeft je ook voorrang om met de bussen te reizen, maar ook andere voordelen. Je ontvangt een unieke BXL Boys on Tour pins, je krijgt € 2,00 korting op elke busverplaatsing, één gratis pintje op elke bus, 10% korting op online merchandise, … Hun lokaal is Café-Club Ter Maele. Dat is niet in Molenbeek, maar in Zellik. Zellik is gelegen in Vlaams Brabant aan de rand van Brussel.

Fanshop

Tijdens elke thuismatch plaatsen ze een tafel voor de ingang van het Socio, het café in het stadion. Ze verkopen er allerlei merchandise van hun supporterclub, maar ook merchandise van RWDM voor het failliet ging. Sjaals, mutsen, vlaggen, pins, ….

Osseghem Side

Logo Osseghem Side

Ze organiseren bussen voor verplaatsingen samen met Panorama Boys and Girls. Hun lokaal is ook niet gelegen in Molenbeek, maar in Sint-Agatha Berchem, dat naast Molenbeek ligt. Ze komen oorspronkelijk uit Ossegem, een wijk in Molenbeek.

Manneken Pis

Zij zorgden ervoor dat Manneken Pis, in november 2018, een truitje van RWDM kon dragen, naast al zijn andere kostuums. Dit was een echte eer voor RWDM dat het Brussels ‘ketje’, hun truitje mocht dragen.

Manneken Pis met RWDM truitje

RWDM Forever Geraardsbergen

Logo van RWDM Forever

Dit is een supportersclub uit Geraardsbergen, Oost-Vlaanderen. Je ziet, RWDM heeft niet enkel supporters in Molenbeek en Brussel maar ook in andere provincie’s van België. Hun lokaal is café ’t Fonteintje in Geraardsbergen. Ze organiseren op verplaatsing bussen samen met Side 47.

Logo

Wat leuk is, is dat in hun logo Manneken Pis staat. Dit is een verwijzing naar Brussel, de regio waar RWDM speelt. Maar ook naar Geraardsbergen waar er ook een Manneken Pis staat.

Panorama Boys and Girls

Logo van Panorama Boys and Girls

Hun lokaal is gelegen in Dilbeek zoals dat van BXL Boys on Tour. Zij organiseren ook vervoer voor matchen op verplaatsing. Ze doen dit samen met Osseghem Side.

Side 47

Logo van Side 47

Zij hebben 2 verschillende lokalen. Één in Molenbeek in Taveren ‘Le Sanglier’ en het andere in Saintes, tussen Edingen en Halle, in Taverne “Le vieux Saintes”. Zij organiseren ook bussen samen met RWDM Forever Geraardsbergen.

Fanclub Toernooi

De fanclubs organiseren elk jaar een voetbaltoernooi tijdens de maand juni, waarbij elke supportersclub een ploeg samenstelt en er een toernooi word gespeeld. Dit vindt plaats in het Edmond Machtensstadion en duurt een volledige dag. Er is ook eten aanwezig en natuurlijk ook drank. Het is een leuk moment tussen supporters van eenzelfde club. Als je supporter bent van RWDM ken je alle andere grote supporters, diegenen die altijd op verplaatsing gaan en ambiance maken in onze ‘tempel’.

Handvest supporters

Alle supportersclubs en hun leden moeten zich aan een handvest houden die opgemaakt werd door RWDM. Die kan je hier lezen.

Ben jij lid van een supportersclub? Welke? Plaats hieronder een reactie. Vergeet niet te delen op sociale media

Lees zeker mijn eerste blogpost over RWDM hier.