Zoals je weet speelde RWDM dit seizoen in 1ste amateur. De club speelde natuurlijk niet altijd zo hoog in de rangen van het Belgische voetbal. Ze werden 2 keer kampioen om te komen waar ze nu zijn. De club is in seizoen 2015-2016 gestart in 4de klasse. Het seizoen daarna veranderde dat klasse in 3de klasse amateurs. De twee jaren die volgen werd RWDM 2 keer kampioen. Ik kom terug op de 2 jaren die voor supporters, maar de club iconisch waren.

3de amateurs

Het was een magisch moment voor de supporters van RWDM. We werden kampioen, weliswaar niet in een hoge klasse maar toch waren we allen fier. Onze laatste match was in ons ‘tempel’ en speelden tegen Doornik. De match eindigde met 4-0. We stonden eerste in het klassement en moesten tegen Doornik winnen. We moesten ook ons doelpuntensaldo hoger houden dan dat van Rebecq, die 2de in het klassement was.

Feest

De club had natuurlijk alles voorzien op het feit we kampioenen zouden worden. Toen het laatste fluitsignaal afging, stormden honderden supporters op het veld samen met de spelers en bestuursleden. Als je er rondliep als grote supporters kreeg je onvermijdelijk kippenvel. Ook de ietwat oudere supporters die de gloriejaren van RWDM, 1974-1975, meegemaakt hadden, kregen er een euforisch gevoel van. De club maakte t-shirts en vlaggen.

Je kunt hieronder een video bekijken die gemaakt werd op die dag en zien dat RWDM 1 grote familie is.

2de amateurs

Na onze eerste titel mochten we promoveren naar de 2de amateursklasse. Dat jaar werden we opnieuw kampioen en konden dan promoveren naar 1ste amateurs, dus waar we nu staan. Al waren we kampioen in ons ‘tempel’ in 2016, werden we nu kampioen in Charleroi. We stonden als eerste in het klassement met 10 punten extra dan FC Luik. We verloren in Charleroi, maar Luik ook dus was het onmogelijk voor hen om 10 punten in te halen.

Charleroi

De verschillende supportersclubs hadden bussen georganiseerd om tot Charleroi te gaan. We kwamen toe in het centrum van Charleroi en gingen iets drinken in een pub op de Joseph Tirou boulevard. We vertrokken dan te voet naar het stadium, een tocht van meer dan een kilometer en grotendeels bergop. Het was lastig maar iedereen had er zin in om kampioen te worden. Zelfs mijn opa van 83 jaar stapte mee, met vertraging weliswaar, maar hij kwam toch op tijd toe. Na het laaste fluitsignaal bestormden de supporter, zoals het jaar ervoor, het veld.

Hieronder vind je opnieuw een video, dit keer gemaakt door een supporter van RWDM. Je ziet er ons uitstap naar Charleroi.

Was jij in het ‘Tempel’ of in Charleroi toen we kampioen werden?

Laat hieronder een reactie!

Vergeet me zeker niet te volgen op sociale media en aarzel niet om mijn artikels te delen!

Bekijk ook zeker mijn vlog en lees mijn laatste blogpost.