Elke grote club heeft een academy, waar ze van kleins af aan kinderen leren voetballen. Zo proberen ze om topspelers ta maken van die kinderen. Welke waarden heeft de RWDM Academy? Wat organiseren ze? Hoeveel ploegen telt de academy? Wie heeft er de leiding?

Concept

Toen RWDM nog in Eerste klasse speelde vroeger hadden ze al een academy, waar ze jongeren opleidden. De academie werd opgericht een jaar na het nieuwe RWDM (Lees hier meer).

Ze hebben in de academie hebben ze een aantal principes, die gedreven zijn door sterke overtuigingen zoals:

Sterk

Ze hebben de erkende competentie en ervaring van gediplomeerde jeugdtrainers die hen kennis in huis hebben om de jeugd op een kwaliteitsvolle manier op te leiden.

Vernieuwd

Ze hebben een interactief platform gelanceerd, dit maakt online opvolging van de jeugd en de activiteiten die ze doen mogelijk.

Uniek

omdat een professioneel kader ter beschikking wordt gesteld dat zowel de jongeren als hun ouders zal bijstaan in het zoeken naar werk

Ze hebben een professioneel kader ter beschikking om zowel jongeren (die legaal mogen werken) als hun ouders te helpen bij het zoeken naar werk.

Aanpak

Ze zorgen voor een kwalitatieve omgeving, die gepassioneerd en krachtig is en die bestaat uit competente en ervaren mensen. Die zullen dan op hun beurt ervoor kiezen om de jeugd de beste begeleiding te geven.

Ze hebben de ambitie om meer dan een voetbalclub te zijn!

Activiteiten

Ze organiseren jaarlijk een tornooi, per leeftijdscategorie. Dit jaar was er een tornooi die bestond uit de U10 en U11. Dit is dan een tornooi tegen andere jeugdploegen van grote, maar ook kleinere club over heel België. Hieronder zie je de affiche van het tornooi. Zo kun je zien dat er een aantal clubs zijn die in de serie spelen van de A-kern van RWDM.

Ze organiseren ook een stage tijdens de paasvakantie. Jongeren kunnen zich dan inschrijven en een week sporten samen met spelers van de A-kern van RWDM. Hieronder zie je de affiche van de stage van 2019.

Om materiaal aan te kopen voor de academie, organiseren ze ook een ‘Balletjes kermis’. Hier kunnen ouders, maar ook supporters en externen balletjes in tomatensaus komen eten en de opbrengst gaat dan integraal naar de academie.

Ploegen

Ze hebben per leeftijdscategorie 2 ploegen, behalve bij de U14 hebben ze er 3. In totaal hebben ze 11 ploegen. De leeftijdscategorieën lopen van U14 tot U19.

Dit seizoen waren er 5 ploegen kampioen in hun serie.

  • U14 Iris Elite
  • U15 Iris Elite
  • U16 Iris Elite
  • U17 Iris Elite
  • U17 Iris League

Leiding

De verantwoordelijke van de academie is Thierry Dailly, die ook president is van RWDM. Er is natuurlijk wel iemand die zich enkel bezig houdt met de academie. Dat is Patrick Thairet, hij is Technisch directeur van de academie. Hij is ook een oudspeler van RWDM. Hij speelde in de club van 1980 tot 1995.

Wil je je zoon inschrijven of ken je iemand die zich wil inschrijven in de RWDM academy?

Neem dan zeker een kijkje op hun website.

RWDM biedt ook vrouwelijke voetbal aan. Lees hier meer over de vrouwenploegen.