RWDM eindigde tijdens het voetbal seizoen van 1974-1975 als eerste in het klassement. Dit zorgde ervoor dat ze Belgisch kampioen werden. Het was echter wel een rare competitie en RWDM moest de beste spelers inzetten.

Competitie

Zoals eerder vermeld was het in 1974-1975 een rare competitie in de Belgische eerste klasse. Normaal start men de competitie met 16 clubs, maar dat seizoen werd gestart met 20 clubs. Dit was een beslissing van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Zoals je vermoed duurde de competitie langer, dus met meer speeldagen dan ervoor.

Klassement

RWDM eindigde dat seizoen dus eerste met 61 punten en maar 2 verloren wedstrijden. Ze hadden een voorsprong op de twee volgende clubs in het klassement; R .Antwerp. FC en RSC Anderlecht die beiden 52 punten hadden. Het seizoen erna werd dan gespeeld met 19 ploegen. Daardoor waren er drie degradanten in plaats van de traditionele twee. De degraderende clubs waren KFC Diest, KFC Waterschei en Olympic Club de Montignies sur Sambre, dat nu Olympic Charleroi is.

Europacup 1

Omdat RWDM Belgisch kampioen werd, mochten ze meedoen aan het Europacup 1. Dit is een Europese competitie tussen alle kampioenen van de Europese landen. Dit competitie is nu bekend als de UEFA Champions League. RWDM eindigde in de tweede ronde en verloor tegen HNK Hajduk Split, een ploeg uit Croatië. RSC Anderlecht deed mee aan de Europacup II en R. Antwerp FC. en Club Brugge deden mee aan de UEFA Cup, die nu bekend is als de UEFA Europa League.

RWDM, voetbal, kampioen, België, sport, 1974-1975

Spelers

Voor het seizoen van 1974-1975 hebben de bestuursleden van RWDM spelers moeten vinden die ze naar de top brachten. Enkele bekende spelers van dat seizoen waren:

  • Johan Boskamp – die van Feyenoord kwam
  • Benny Nielsen – die van Cercle Brugge kwam
  • Maurice Martens
  • Nico de Bree
  • Jacques Teugels
  • Eric Dumon

Weetje

In het jaar dat RWDM kampioen werd heeft een zekere Jean Narcy, een hymne geschreven voor RWDM dat nu bekend is van alle supporters.

Vergeet zeker niet om naar mijn about me pagina te kijken om me te leren kennen – https://alanbreugelmans.be/about-me/

Wat weet jij nog van dat seizoen? Of heb je leuke weetjes die je wilt delen?

Deel je ervaring hieronder in een reactie en deel dit artikel op sociale media.